Emil Frey Nederland dochter Terwolde Holding BV, is voornemens ABD Holding B.V. over te NEMEN

Hiertoe hebben partijen vandaag een akkoord bereikt. De ABD Groep vertegenwoordigt in Friesland de merken Renault, Dacia en Nissan. Met Nissan is men ook actief in de provincie Groningen (Stadskanaal). Daarnaast heeft de ABD Groep met Qarnet en James Autoservice ook een universeel concept in huis. Behalve de ABD Groep maken ook Autoschade de Jong B.V. en ABD Autoschade B.V. onderdeel uit van ABD Holding B.V. 

ABD heeft een rijke historie en is in 1975 gestart met het merk Nissan. De geschiedenis van de Renault activiteiten gaat nog verder terug en vindt zijn oorsprong in Drachten en Sneek. Vandaag de dag is de ABD Groep actief met met vestigingen in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Stadskanaal. Ook werkt de ABD Groep samen met een aantal operators en erkend reparateurs teneinde haar verzorgingsgebieden optimaal te bewerken. En met succes! De ABD Groep is maar liefst 11 keer uitgeroepen tot beste Renault dealer van Nederland en ook met Nissan werden diverse prijzen in de wacht gesleept. 

“De schaalvergroting in de Automotive zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden waar wij voor staan.” 

ABD Holding eigenaar Wybe Kooistra is blij met de overname: “de schaalvergroting in de Automotive zet verder door. Emil Frey is een speler met dezelfde waarden waar wij voor staan. Haar Terwolde Renault en Dacia activiteiten grenzen bovendien aan onze verzorgingsgebieden en daardoor zijn er synergie voordelen te behalen”.  Kooistra zelf blijft na de overname beschikbaar om de overdracht in goede banen te leiden. Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “De ABD Groep is een prachtig bedrijf en zeer sterk geworteld in Friesland. Ook de schadebedrijven zijn een mooie aanvulling op onze portfolio. Daarnaast beschikt ABD over sterk management”.

Over Emil Frey Nederland NV

Emil Frey Nederland NV, is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland 14 verschillende automerken. De officiële merkdealers van Emil Frey Nederland zijn: Nefkens Peugeot, Citroen, Opel en DS, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi/Seat/Skoda, de Bois Honda, Emerpark Citroën/DS, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, Emil Frey Schadeservice, Elgersma (Automotive Supplies) en Emil Frey Car Trading Netherlands (import en export van auto’s) deel uit van Emil Frey Nederland. Emil Frey Nederland is een dochter van de Zwitserse Emil Frey Groep. 

 

Veenendaal, 17 Juni 2022